De Landschapskist

De Landschapskist is een project van de noordelijke landschapsorganisaties Het Groninger Landschap, Het Drents Landschap, It Fryske Gea en uitvaartverzorger Algemeen Belang/DELA. Als u besluit de Landschapskist voor uw uitvaart te gebruiken, ondersteunt u, middels een gift aan deze landschapsorganisaties, duurzaam beheer van de natuur en duurzame vervaardiging van uitvaartkisten.

De Landschapskist wordt vervaardigd uit hout van bij het beheer vrijkomende bomen uit de bossen van de landschapsorganisaties. Van de bomen (bijvoorbeeld Douglas sparren) worden planken gezaagd. Nadat het hout is gedroogd, in eigen regio, wordt het vervoerd naar ‘Kaspersma uitvaartkistenfabriek’ te Dokkum.

Bij Kaspersma wordt de Landschapskist op ambachtelijke wijze geproduceerd. De planken worden aan elkaar gezet, zodat hier platen van ontstaan om de zijkanten, bodem en deksel uit te kunnen zagen. Na deze bewerking wordt de kist met houten drevels in elkaar gezet. De houten klossen voor de kistsluiting worden van hetzelfde hout in eigen productie gefabriceerd. De bekleding bestaat uit duurzaam linnen. De kist krijgt een brandmerk waarmee de authenticiteit van het product wordt gegarandeerd.

Bekijk het filmpje:

U koopt de kist via uw uitvaartondernemer.

De verkoopprijs van de Landschapskist is € 995,- inclusief BTW. Hierin zit begrepen de gift van € 100,-, die standaard wordt overgemaakt aan de landschapsorganisaties.

Zo steunt u direct Het Groninger Landschap, Het Drents Landschap en It Fryske Gea voor het beschermen van natuur en landschap.

De Landschapskist is goedbevonden door GreenLeave, De Duurzame Uitvaart.