Duurzaamheid

Aan alle aspecten van duurzaamheid is en wordt aandacht besteed.

Bijvoorbeeld, het reserveren en betalen van de natuurgraven gaat volledig digitaal, er wordt geen papier gebruikt. De communicatie gaat per email.

Op de wierdebegraafplaats wordt gestreefd naar bloemrijk grasland. Het beheer bestaat uit het maaien van de vegetatie waarbij het maaisel wordt afgevoerd. Maaien vindt plaats na de bloei, in augustus/september. Eventueel wordt de wierdebegraafplaats hierna beweid met schapen.

De wierdebegraafplaats wordt in zijn geheel gemaaid, dus ook de graven. Het maaien wordt uitgevoerd met speciaal licht materieel.

De grafkist is uiteraard gemaakt van duurzame, gemakkelijk afbreekbare materialen, zoals bijvoorbeeld onbehandelde houtenkisten of kisten van wilgentenen. Hiervoor zijn vele alternatieven mogelijk. De binnenbekleding zou van linnen, jute of hennep moeten zijn. Begraven kan ook in een lijkwade van natuurlijk materiaal. Op de website www.greenleave.nu staan vele voorbeelden van duurzame uitvaartkisten en andere producten zoals De Landschapskist.

De kleding die de overledene draagt of persoonlijke bezittingen die in de kist worden gelegd, zijn van natuurlijk en afbreekbaar materiaal.

Zie ook de huisregels.