Tarieven

U betaalt € 4.500,- voor een natuurgraf. Hiermee betaalt u het eeuwigdurend grafrecht in één keer. Per graf mag er één stoffelijk overschot worden begraven, dat is zo vastgelegd in het bestemmingsplan en de vergunningen.

Een plekje op de wierdebegraafplaats leggen we administratief met de GPS – coördinaten vast in onze grafadministratie. U wordt dus geen eigenaar van dat stukje grond; wél krijgt u het eeuwigdurende recht om op dat plekje in de natuur begraven te worden/zijn.

Op het moment dat er daadwerkelijk een uitvaart geregeld wordt en een begrafenis plaatsvindt betaalt u € 1.500,- (tarief 2020, jaarlijkse indexering) voor het begraafrecht. Deze kosten zijn eenmalig: er komen geen onverwachte rekeningen achteraf omdat verlenging van de grafrechten niet nodig is. Ook hoeft er niet te worden betaald voor het onderhoud. U kunt bovenstaande bespreken met uw uitvaartverzorger.

Het annuleren van een betaald grafrecht is mogelijk echter dat brengt wel kosten met zich mee. Een reeds betaald bedrag zal op verzoek worden terugbetaald onder inhouding van € 500,-.
Restitutie kan en zal alleen plaatsvinden naar de oorspronkelijke betaler van het betreffende grafrecht.
De overeenkomst zal per hetzelfde moment van restitutie worden ontbonden waarbij de grafruimte weer ter beschikking komt voor een nieuwe reservering.